PU-ERH 

czerwona herbata uprawiana w Chinach. Pochodzi z tej samej rośliny co herbata czarna, ale różni się od niej dodatkowym procesem fermentacji. Ma ona smak bardziej gorzki niż czarna, przez co w krajach europejskich często dodaje się do niej aromaty, aby go złagodzić - najczęściej cytrynowy. Czerwoną herbatę pija się zwłaszcza w krajach wschodniej Azji.

Pu-erh zwany jest także „zabójcą tłuszczu”. Jest to herbata wspomagająca prowadzenie diety odchudzającej, ze względu na jej przyspieszające metabolizm właściwości.

Inne właściwości naparu z czerwonej herbaty:
· obniża poziom cholesterolu
· pobudza procesy trawienne
· zapobiega powstawaniu agresywnych związków tlenu - wolnych rodników
· łagodzi skutki spożycia alkoholu
· wzmacnia organizm
· zmniejsza wchłanianie tłuszczu w jelitach
· pobudza mikrokrążenie
· poprawia pamięć
· uspokaja

Przygotowanie herbaty Puerh:

Napar przygotowujemy w proporcji: jedna mała łyżeczka czerwonej herbaty na filiżankę herbaty (ok. 120 ml). Temperatura parzenia wynosi 96°C. Czas parzenia w zależności od jakości czerwonej herbaty wynosi od 1 do 4 minut. Jeżeli chcemy zwiększyć moc herbacianego naparu należy użyć więcej liści, a nie wydłużać czas parzenia.
Czerwoną herbatę Pu-erh możemy parzyć wielokrotnie (od dwóch do nawet sześciu razy). Należy wydłużać każde kolejne parzenie o następne 30-60 sekund.

W stałej ofercie posiadamy duży wybór herbat Pu-erh naturalnych i smakowych np.:

  • Fantazja
  • Guarana
  • Żurawina
  • Wiśnie w rumie
  • Cytrynowy John
  • Yellow River 
  • Tropikalna Wyspa
  • Przysmak Pingwina
  • Grejfrut i Limonka
  • Puerh Medium 
  • Puerh FTGFOP 
  • Puerh Touch (gniazda)
  • Puerh prasowany


0 komentarze:

Prześlij komentarz