Poza ofertą najbardziej popularnych herbat czarnych i zielonych zachęcamy także do spróbowania HERBATY OOLUNG – półfermentowanej, zwanej także niebieską, turkusową lub szmaragdową.

Jej cechą charakterystyczną jest duża zawartość taniny i katechin oraz niewielka ilość kofeiny.

Oolung posiada liczne właściwości zdrowotne:
· zmniejsza ryzyko chorób układu krążenia (obniża poziom cholesterolu)
· obniża poziom cukru
· wspiera spalanie tłuszczu
· zmniejsza ryzyko nowotworów
· obniża ciśnienie krwi

Herbatę półfermentowaną typu oolung (czarny smok) parzy się w temperaturze 90 °C przez 3-4 minuty. Jako że można ją parzyć nawet do czterech razy, to trzeci i czwarty napar można zostawić nawet na około 5-6 minut aby „wycisnąć” z nich cały aromat. Uwaga, herbata typu ulung nie jest w żaden sposób rozdrabniana, są to po prostu całe ususzone i zrolowane liście. Dlatego właśnie, aby oddała cały swój aromat, powinna być parzona w dużych dzbankach, aby liście mogły się rozwinąć.

W ofercie posiadamy kilka rodzajów herbaty oolung np: Formosa, Milky Cream, Pieśń Smoka, Starlight (porzeczka, truskawka), Tie Guan Yin.